HTML

TR-kupa

Eredetileg egy négyfordulós vetélkedő számára készült a blog, de lustaságból folytatom (nem nyitok új néven új blogot), mindenféle természettudománnyal kapcsolatos dolgokat írok ide.

Friss topikok

  • Torrentboy: justplay.hu/news.php (2009.12.23. 22:15) A negyedik feladatsor megoldásai
  • Csavarhúzós: A negyedik feladatban a párolgást is figyelembe kell venni. A szívószál után még egy métert esik. ... (2008.03.16. 11:04) Mi lesz itt?
  • Csavarhúzós: Ezer bocsánat, automatikusra állítottam, hogy a post péntek 14 órakor jelenjen meg, számomra meg i... (2008.03.15. 10:37) első feladatsor

Linkblog

Zsírégetés könnyen-gyorsan?

2008.12.24. 00:13 Csavarhúzós

Az ember időnként késztetést érez, hogy zsírraktárainak apasztására bírja rá a szervezetét. Ennek igen egyszerű módja a táplálékbevitel radikális lecsökkentése: zsírosparaszt felismerve  népellenes kinézetét belép a téeszcsébe, aztán már csak munkás-paraszt lesz. Ma már ilyen lehetőségek nincsenek, úgyhogy erős a zabálás kísértése, mintha egy szerzetesnek napi többszöri topless masszázzsal dacolva kellene kitartani a cölibátus mellett.

Úgyhogy van piaca a "könnyen-gyorsan" módszereknek, annak ellenére, hogy működő módszerek nincsenek.

Alapösszefüggéseket végiggondolva rájöhetünk, hogy egy csomó csodaszerkezet és módszer csak akkor lehet hasznos, ha a kajapénzből vesszük meg őket.

Az első ilyen rögtön, hogy a zsír elégéséhez oxigén kell. Magyarul ha lihegsz, kapkodod a levegőt vagy ütemesen fújtatsz, akkor ég a zsír. Ha ülsz a tévé előtt, közben valami csodaszerkezet elektromosan bizserget vagy dunsztban tartja valamely testrészedet, de közben légzésed normális marad, akkor a zsírod megmarad. Igen, akkor is ha közben fogyasztó teát iszol, és mágneses fogyasztó gyűrűket viselsz. A zsír máshogy nem tud távozni, csak a tüdődön át (mármint az égésterméke, az szén-dioxid távozik), kipisilni nem lehet, kiizzadni (faggyúmirigy) sem sikerül túl jelentős mennyiséget, és más kiválasztó szervek sem ígéretesek zsíreltávolításra. Ráadásul a távozó szén-dioxid elsődlegesen az aznap elfogyasztott kajából származik, a zsírraktárak csak a napi bevitt üzemanyag elégése után kerülnek sorra.

Pontosabban van egy kiválasztó szerv, ami jelentős mennyiségű zsírt távolít el a szervezetből, de csak nagyjából az emberek felének van, és többnyire inaktív. Legyen találós kérdés, könnyítésként megjegyzem, hogy a bolíviai fülzsírszobroknak nincs köze hozzá. (Ha nem jöttél rá a megfejtésre, kattints ide)

Kicsit finomítva a dolgot, az energiafogyasztásunk nagyjából arányos az oxigénfogyasztásunkkal, azaz amennyivel több levegőt használtunk el a sportolás miatt, annyival több az energiafogyasztásunk, mint az alapanyagcserénk lett volna. Azaz fél óra laza úszástól nem kell csodákat várni, nem sokszoroztuk meg vele az aznapi oxigénfogyasztásunkat. Itt egy jó összefoglaló a kalóriákról.

Érdekességképpen átszámoltam Wattra, egy 60 kilós 25 éves lány ezek szerint 100W-ot fogyaszt alapjáraton. Végső soron mindenből hőenergia lesz, úgyhogy ennyivel fűti az ember a környezetét. (Érdekesség: a passzív házak energiaháztartásába már ezt a nyereséget, azaz a bentlakók fűtését is beleszámítják. A betlehemi istálló is testhő-fűtésű volt, csak nem volt annyira jó a hőszigetelése...) Laza mozgással ez 300W-ra növelhető (mondjuk ha éppen csak annyira úszunk, hogy ne merüljünk el), intenzív mozgással 700W körülire. Rövid távon 1000W fölé is megy, de azt nem bírjuk sokáig. (Elég jó a hatásfokunk, mert intenzív kerékpározás közben akár 300W-os teljesítményt is át tudunk adni a hajtásláncnak (avagy lánchajtásnak), az elfogyasztott kb. 700W-ból) Zsír-üzemanyagra átváltva száz wattonként kábé egy deka zsír/óra a fogyasztás. (Kicsit kevesebb, de így könnyű számolni) Azaz ha a jómunkásember a nyolc órás munakidőt intenzív sportolásnak megfelelő izommunkával tölti (mondjuk nyomja bele a fúrót a kőzetbe), akkor az 8*7 = 56 deka zsírfogyasztás. Ha a nyolc óra szórakozás alatt is olyan aktív, mintha lazán sportolna, akkor az további 8*3 = 24 deka, és végül a nyolc óra pihenés alatt 8*1 = 8, összesen 88 deka, azaz 0,88 kiló mínusz. Hangsúlyozva hogy eközben semmit sem evett, csak vizet ivott. A koplalás sportolás nélkül kábé 24*1= 24 deka, durván negyed kiló mínusz naponta.

Ha tisztában vagyunk vele, mennyit fogyasztunk százon, akkor eleve nem hiszünk olyan hirdetésnek, ami napi 1 kiló feletti fogyást ígér. Minap a NőkLapja egész oldalas hirdetésében olavstam a SlimBall nevű csodaszerről, ami a gyomorban felfúvódó labdacs, és megszünteti az éhségérzetet. Node mint fentebb láttuk, ha abszolút nem eszünk semmit, és még a bányában is dolgozunk, akkor sem jön össze ennyi, szóval folyamatos félmeztelen favágásra van szükség a hóesésben, hogy ennyit elégessünk egy nap... Rá is kerestem a neten a gyanús csodaszerre, és csak azt találtam, hogy a kísérletező kedvű felhasználó vízbe illetve sósavas vízbe helyezte a tablettákat, de azok felfújódás helyett csak feloldódtak, hatásuk csak placebóhatás.

A következő részben arról lesz szó, hogy hogyan építhetjük fel a zsírraktárakat, addig is reklám:   

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány fogyókúra wellness kulák slimball

A bejegyzés trackback címe:

https://trkupa.blog.hu/api/trackback/id/tr17839311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása